News Flash:

Doar asa se fac eclerele pufoase si rapide

26 Septembrie 2016
6213 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:
180 gr faina
100 gr unt
4 oua
250 ml apa
putina sare

Pentru crema:
4 galbenusuri
200 gr zahar
1 plic zahar vanilinat
500 ml lapte

Mod de preparare:

Crema:
1. Freaca galbenusurile cu zahar.
2. Dupa ce s-au omogenizat bine, pune zaharul vanilinat si faina. Amesteca foarte bine.
3. Pune laptele la fiert.
4. In momentul in care da in clocot, pune in el mixul de faina si galbenusuri. Tine pe foc mediu spre mic, sa fiarba cateva minute, pentru a se ingrosa. Indeparteaza apoi de aragaz.

Aluat:
5. Topeste untul la bain-marie.
6. Amesteca faina cu sarea si cu apa. Trebuie sa obtii un aluat mai consistent.
7. Modeleaza aluatul sub forma de bila, fierbe-o 2-3 minute in apa simpla, apoi las-o la racit.
8. Dupa ce s-a racit, incorporeaza in el ouale si amesteca. Vei obtine o masa lucioasa si pufoasa.
9. Ia cate o bucatica din aluat, intinde-o cat doresti si pune-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
10. Baga eclerele in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 45 de minute sau pana cand prind o crusta rumena.
11. Dupa ce s-au racit, umple jumatate din ele cu crema si acopera-le cu restul.
Le poti decora cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reteta eclere eclere pufoase eclere rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1811 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019640 (s)