News Flash:

Doamne Dumnezeule, ca nu ne mai opream din mancat! Stiti ce inseamna sa nu se auda nici un zgomot la masa? Prajitura cu pere i-a cucerit pe toti

8 Iunie 2017
6134 Vizualizari | 0 Comentarii
Ce poate fi mai gustos decat o combinatie dulce de pere si nuci? Urmeaza pasii si vei obtine foarte usor o prajitura cu pere si nuci sa te lingi pe degete, nu alta! Miezul de nuca pune-l intr-un prosop si zdrobeste-l cu un facalet. Pentru placinta, foloseste pere sanatoase si cu coaja tare pentru ca sunt mai aromate. Tine ingredientele de seara la temperatura camerei. Astfel, desertul preparat de tine va fi delicios.

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 ou
250 g faina
2 linguri lapte rece
100 g unt moale
1 praf sare
½ praf de copt

Pentru umplutura:
1 kg pere
150 g nuci maruntite
3 oua
200 ml lapte
2 linguri zahar

Mod de preparare:

Faci o adancitura in mijlocul fainii, pui sarea si praful de copt. Adaugi untul, oul, laptele si framanti un aluat elastic. Il intinzi si il asezi intr-o tava tapetata.
Tai perele jumatati, le cureti de cotoare si de seminte. Le fierbi cu zahar. Dupa ce s-au inmuiat, le mixezi pana obtii un piure. Adaugi nucile maruntite si mixezi. Pastrezi doua linguri de nuci pentru ornat. Întinzi compozitia peste aluat. Dai la cuptor 10 minute.

Citeste si Buna nu doar pentru cei mici - Budinca de orez cu lapte


Separat amesteci cu telul trei oua si 200 ml de lapte. Scoti tava si torni cu polonicul amestecul. Dai iar la cuptor.
Scoti tava dupa ce s-a inchegat stratul de deasupra si presari restul de nuca macinata. Mai lasi la cuptor cateva minute, pana se rumenste aluatul pe margini. Portionezi si o poti servi calduta sau rece.

sursa: click pofta buna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

facalet placinta
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021613 (s)