News Flash:

Doamne, Doamne, daca as manca bunatatea asta in fiecare dimineata, as fi cea mai fericita! I se spune si prajitura "bucuria copiilor"

6 Iunie 2017
2858 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg biscuiti fragezi
200 gr unt
500 ml lapte
250 gr miez nuca
300 gr bezele
600 gr ciocolata
3 lg cacao
100 gr zahar
400 ml smantana lichida
rom

Pentru ornamente:
200 gr zahar
50 gr unt

Mod de preparare:

Se pune la incalzit laptele, se adauga cacaoa amestecata cu zaharul si romul. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga untul si ciocolata. Se amesteca pana la omogenizare.

Citeste si

Biscuitii se toaca grosier, se trampeaza cu putina smantana lichida, apoi se amesteca cu siropul de ciocolata, nuca putin coapta si tocata grosier.
Se pregateste o forma de copt, se asaza la baza un strat de bezele peste care se toarna compozitia de tort. Se da la rece.
Separat, se incalzesc 300 ml smantana cu 300-400 gr ciocolata cu lapte si amaruie, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga un cub de unt.
Se pun la caramelizat 200 gr zahar, atentie sa nu se arda, apoi se adauga untul si se omogenizeaza.
Compozitia de caramel se deseneaza pe o hartie de copt, formand astfel o plasa cu care vom orna tortul.
Tortul se glazureaza cu ciocolata, se orneaza cu decorul din caramel.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

biscuiti fragezi ciocolata smantana lichida citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1795 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016552 (s)