Ingrediente:
1 kg
biscuiti fragezi200 gr unt
500 ml lapte
250 gr miez nuca
300 gr bezele
600 gr
ciocolata3 lg cacao
100 gr zahar
400 ml
smantana lichidarom
Pentru ornamente:200 gr zahar
50 gr unt
Mod de preparare:Se pune la incalzit laptele, se adauga cacaoa amestecata cu zaharul si romul. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga untul si ciocolata. Se amesteca pana la omogenizare.
Citeste si
Biscuitii se toaca grosier, se trampeaza cu putina smantana lichida, apoi se amesteca cu siropul de ciocolata, nuca putin coapta si tocata grosier.
Se pregateste o forma de copt, se asaza la baza un strat de bezele peste care se toarna compozitia de tort. Se da la rece.
Separat, se incalzesc 300 ml smantana cu 300-400 gr ciocolata cu lapte si amaruie, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga un cub de unt.
Se pun la caramelizat 200 gr zahar, atentie sa nu se arda, apoi se adauga untul si se omogenizeaza.
Compozitia de caramel se deseneaza pe o
hartie de copt, formand astfel o plasa cu care vom orna tortul.
Tortul se glazureaza cu ciocolata, se orneaza cu decorul din caramel.
sursa:
a1
Comentarii (0)