News Flash:

Dintr-astea nu ai mancat niciodata! Cum se prepara gogosile la cuptor

9 Ianuarie 2017
53625 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

350 g faina
180 ml lapte caldut
10 g drojdie uscata
1 lingura unt nesarat
80 g zahar
1 ou
1 varf de lingurita nucsoara
1/2 lingurita sare

Pentru glazura (optional):
zahar pudra vanilat
glazura de ciocolata

Mod de preparare:
 
1. Pune o treime din laptele caldu? intr-un castron mare. Sfarama drojdia inauntru si lasa sa stea 5 minute. Intr-un bol mic, combina restul de lapte cu zaharul si unt. Adauga in bolul mare, amesteca. Adauga si oul, amesteca pana la omogenizare.
2. Adauga treptat faina, nucsoara si sarea si amesteca pana la omogenizare. Daca aluatul format e lipicios, mai adauga faina pana cand nu mai e.
3. Framanta aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, timp de 5 minute/pana cand aluatul e maleabil, elastic. Formeaza o “bila” mare din el, pe care pune-o intr-un vas usor uns cu ulei (ca sa nu se lipeasca de el), acopera cu folie alimentara si lasa-l la crescut, pana se dubleaza.
4. Intinde aluatul cu un sucitor, nu il lasa foarte gros deoarece in cuptor isi va dubla/tripla marimea.
5. Cu un pahar normal decupeaza gogosile. Daca vrei sa faci din acelea cu gaura, e simplu: cu un paharel de tuica sau cu un capac de ruj/dop de sticla decupezi si centrul gogosii.
6. Preincalzeste cuptorul la temperatura mare. Pune o hartie pergament pe o tava, pune gogosile pe ea. Acopera cu un prosop curat si lasa asa 45 de minute.
7. Da gogosile la cuptor 7-10 minute (sa verifici sa nu se arda). Scoate-le, lasa-le la racit 5 minute si apoi acopera-le in glazura de ciocolata sau, mai simplu, presara zahar pudra deasupra.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gogosi cuptor aluat gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1872 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023252 (s)