News Flash:

Din lumea dulciurilor orientale - Prajitura cu gris insiropata

13 Septembrie 2017
386 Vizualizari | 0 Comentarii
Acest desert face parte din lumea dulciurilor orientale si trebuie musai sa incerci si tu acest deliciu.

Ingrediente:


3 oua
1 pahar zahar
1 pahar lapte
1 pahar iaurt
1 pahar ulei de masline
1 pahar faina
2 pahare malai
1 pahar zahar
1 pliculet praf de copt
1 esenta de vanilie
1 lamaie
nuci si fistic, maruntit, pentru decor

Pentru sirop:
4 pahare zahar
4-5 pahare apa
zeama de la 1 lamaie

Citeste si Prajitura cu mere - Desert de toamna

Mod de preparare:

Mixezi spuma, ouale cu zaharul. Adaugi laptele, iaurtul si uleiul. Torni grisul, in ploaie, esenta de vanilie si praful de copt, apoi adaugi coaja rasa de lamaie si zeama. Incorporezi treptat faina, pana obtii un aluat mai consistent.
Tapetezi o tava dreptunghiulara, torni in ea compozitia si o dai la cuptorul incins, in prealabil, pana se rumeneste.
Intre timp, pentru sirop pui la fiert apa, topesti zaharul si adaugi zeama de lamaie. Dai sirop deoparte, la racit, 20 de minute.
Scoti prajitura din cuptor. Torni deasupra siropul si lasi prajitura la rece cel putin 6 ore. O tai si o decorezi cu nuci si fistic, maruntit.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

zahar fistic lamaie citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016641 (s)