News Flash:

Din inima frumoasei Bucovine aducem o reteta simpla de papanasi bucovineni

30 Octombrie 2017
1688 Vizualizari | 0 Comentarii
Din inima frumoasei Bucovine, din bucatariile gospodinelor de aici, aducem o reteta simpla de papanasi bucovineni, pe care ii poti prepara oricand pentru cei dragi. Urmeaza pasii recomandati de noi si cumpara cele mai proaspete ingrediente, iar rezultatul va fi placul tuturor.

Ingrediente:


1 kg branza de vaci
400 g faina
3 linguri zahar
½ plic praf de copt
coaja si zeama de la 1 lamaie
1 praf de sare
200 ml smantana
50 g stafide, optional
200 ml ulei
dulceata de afine, optional

Citeste si Cum se fac papanasii fierti

Mod de preparare:

Amesteci faina cu praful de copt stins cu zeama de la lamaie. Mixezi 5 minute branza de vaci bine scursa si o combini cu faina. Adaugi coaja de lamaie, un praf de sare si zaharul. Omogenizezi toate ingredientele pana obtii un aluat. Pui uleiul la incins intr-o cratita. Ungi mainile cu faina si faci bilute din aluat pe care le aplatizezi si le dai prin faina. Prajesti papanasii in ulei pe ambele parti, dupa care ii scoti pe un servet absorbant, pentru a indeparta excesul de grasime. Ii servesti calzi cu smantana, dulceata de afine sau stafide.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

papanasi bucovineni smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013951 (s)