News Flash:

Din ce e facuta sunca romaneasca

27 Septembrie 2013
3334 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Carne de porc
Slanina
Carne de pasare separata mecanic
Organe porc
Apa
Amidon de cartofi
Proteina animala d eporc
Proteina vegetala de soia
Antioxidanti (izoascorbat de sodiu, lactat de sodiu)
Sare
Zahar
Condimente
Arome
Stabilizatori (polifosfati, caragenan)
Potentiator de aroma (glutamat monosodic)
Conservant (nitrit de sodiu)
Colorant (acid carminic)

Mod de fabricare:

Sunca de fata este de fapt un fel de mezel macinat si tratat termic. Este si ratiunea pentru care contien carne de pasare separata mecanic. Potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii din 2002, aceasta se comercializeaza numai pentru utilizarea in fabricarea produselor din carne tratate termic. Ca atare, desi se numeste sunca, e un amestec de carne de pui, porc, si slanina, plus organe de porc si diversi aditivi care la final este colorat cu carmin si fiert.

Parerea specialistului:
Specialistii in alimentatie atrag atentia ca ar trebui categoric evitata de bolnavii de guta. “Organele animale sunt foarte bogate in colesterol, de aceea trebuie categoric evitate alimentele in care se regasesc, pentru ca pot genera atacuri de guta”, a explicat Gheorghe Mencinicopschi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sunca romaneasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1858 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029203 (s)