News Flash:

Din cativa cartofi, niste oua si telemea iese o bunatate de reteta - Placinta cu cartofi

2 Martie 2018
631 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Cartoful este un ingredient-minune in bucatarie cu care poti face multe trucuri. Cu un cartofi poti chiar sa dregi si maioneza care s-a taiat. Cum? Foarte simplu! Piseaza un cartof mic si fiert care va drege si va da volum maionezei daca il adaugi treptat.

Ingrediente (4 portii):

  • 5 cartofi
  • 5 oua
  • 200 ml smantana groasa
  • 4 linguri telemea de oi rasa
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri unt
  • sare

Mod de preparare:

Speli cartofii, ii fierbi intregi, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Ii strecori, ii cureti de coaja si dupa ce se racesc complet ii tai marunt. Amesteci cartofii intr-un castron mare cu telemeaua rasa, untul moale, ouale batute cu smantana si, la sfarsit, adaugi faina. Potrivesti de sare, daca mai este nevoie. Torni compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si coci placinta circa 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. O portionezi dupa ce se raceste.

Motive sa consumi branza

Plina de calciu si proteine, branza este produsul lactat cel mai consumat. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce organismului.

Reduce colesterolul. Branza este recomandata persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului marit, datorita continutului scazut de grasimi saturate.
Totodata, branza proaspata de vaci sau branza de capra sunt indicate persoanelor care doresc sa slabeasca deoarece sunt foarte satioase si contin mai putine calorii decat alte sortimente de branza.

Scade stresul. Branza de capra este o sursa naturala de vitamina B12 (2 micrograme/100 grame). Datorita vitaminei B12, branza de capra este recomandata in starile de stres, anxietate si ne ajuta sa ne concentram mai usor. Avand un continut mic de grasimi, branza de capra poate fi consumata si de persoanele care sufera de afectiuni renale, afectiuni ale colecistului, ateroscleroza sau obezitate.

Buna impotriva gastritei. Persoanelor care sufera de ulcer sau de gastrita le este recomandat consumul de branza proaspata. Dar, atentie! Trebuie evitate branzeturile sarate pentru ca acestea agraveaza starea de aciditate. Sunt recomandate branza dulce de vaci, casul nesarat si urda.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

reduce colesterolul scade stresul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1871 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021333 (s)