News Flash:

Din caietul de retete al bunicii. Uite asa se prepara cea mai gustoasa supa cu galuste

4 Octombrie 2017
2313 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru o supa gustoasa, putem folosi orice carne de pasare, de la cea de gaina ori rata, la cea de curca, gasca si chiar fazan. Desi se prepara la fel, gustul va fi putin diferit, dar extrem de savuros. Nelipsita de pe mesele ardelenilor in zilele de sarbatoare, supa de carne cu taitei ori galuste se remarca prin gustul sau deosebit. Reteta traditionala a acestui preparat ne este oferita de catre cunoscutul gastronon salajean Mircea Groza, care a preluat-o de la batranele satului in care a copilarit.

Pentru o supa delicioasa, avem nevoie de carne de pasare - gaina, rata, curca, gasca, prepelita sau fazan, de preferat cu os. Spalam bine bucatile de carne si le oparim cat sa se albeasca, apoi le spalam cu apa rece si la punem la fiert intr-o oala cu apa rece, curata. Spumam de cate ori este nevoie, dupa care adaugam zarzavatul curatat si spalat - morcov, patrunjel, telina, ardei, cativa catei de usturoi, o ceapa si boabe de piper. Pentru ca supa sa capete culoare, ceapa se va adauga fara a-i indeparta foile. Dupa cum spune bucatarul salajean, in unele gospodarii se puneau si un cartof, ori o bucata de varza.

Lasam sa fiarba aproximativ patru ore, insa obligatoriu la foc mic, pentru a obtine o supa limpede. Cand carnea este gatita, strecuram supa si adaugam galuste facute din gris si ou sau taitei fierti in apa cu sare. Servim cu frunze de patrunjel maruntite.

preluat de pe adevarul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

supa gustoasa mircea groza supa delicioasa supa limpede
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1476 (s) | 35 queries | Mysql time :0.016028 (s)