Ingrediente (pentru 2 portii):2
pesti macrou½ lingurita sare
1 lamaie
2 lingurite
ulei de masline2 lingurite cimbru macinat
patrunjel proaspat pentru decor
Mod de preparare:Curatam pestele de cap, coada si intestine, apoi il spalam foarte bine sub jet de apa si il lasam la scurs. Frecam pestii cu sare grunjoasa si ii asezam pe fiecare in parte pe cate o
hartie de copt, punem feliute de lamaie pe fiecare peste si in burta acestora, presaram deasupra cimbru si picuram putin ulei. Invelim bine pestii in hartia cerata si ii dam la cuptor pentru 40 minute la 200 grade. Servim pestele fierbinte in sos propriu, asezam pe farfurie cate un peste si turnam deasupra sosul format, ornam cu feliute de lamaie si frunzulite de patrunjel verde. Mai putem servi reteta de peste la cuptor cu legume natur si zeama de lamaie.
Reteta de
macrou la cuptor ne este recomandata de
preparatedevis.ro.
Comentarii (0)