News Flash:

Desertul zilei: Tort cu spuma de mascarpone si matcha

31 August 2012
3521 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
   
50 g faina
10 g pudra matcha
2 oua, separate
60 g zahar
 
Pentru spuma de mascarpone:
 
3 foi gelatina (sau 5g granule)
200 ml smantana lichida
250 g branza mascarpone
4 galbenusuri
90 g zahar
60 g apa
  
Pentru spuma de matcha:
   
3 foi gelatina (sau 5g granule)
10 g pudra matcha
40 g zahar
1 ou, separat
100 ml smantana lichida
100 ml lapte


Mod de preparare:

Pentru blatul matcha:
Porneste cuptorul la 170°C si lasa-l sa se incalzeasca. Bate galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana se deschid la culoare, cam 3-4 minute cu mixerul.
Bate albusurile cu restul de zahar intr-o spuma moale. Ai grija ca telul si castronul sa fie curate. Amesteca galbenusurile cu albusurile cu grija, folosind o spatula. Cerne peste oua faina si pudra de ceai verde si incorporeaza-le usor in compozitie. Toarna amestecul intr-o tava de tort cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt. Lasa blatul aproximativ 12-15 minute in cuptor.
   
Pentru spuma de mascarpone:

Inmoaie foile sau granulele de gelatina in cateva linguri de apa rece. Intr-un castron, la bain-marie, mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana cresc in volum si sunt fierbinti la atingere, cam 8-10 minute. Scurge gelatina de apa si adaug-o in galbenusurile fierbinti. Lasa totul sa se raceasca. Bate frisca "moale" si pune-o in frigider. Cand galbenusurile s-au racit, amesteca-le bine cu mascarpone apoi incorporeaza frisca batuta usor cu o spatula. Toarna crema in tava de tort, peste blatul racit si pune tortul la frigider.
   
Pentru spuma de matcha:
Pune foile sau granulele de gelatina la inmuiat in putina apa rece. Bate frisca "moale" si pune-o in frigider. Amesteca ceaiul cu laptele si incalzeste-l pana devine fierbinte dar nu fierbe. Amesteca galbenusul cu zaharul intr-un castron, la bain-marie, pana prinde o culoare palida si e fierbinte. Adauga laptele cu ceai si gelatina, apoi lasa compozitia sa se raceasca. Bate albusurile cu zaharul intr-o spuma moale, incorporeaza-le in compozitia racita, apoi fa la fel si cu frisca.

Toarna spuma de matcha peste tort, acopera forma cu folie de plastic si lasa totul la frigider peste noapte. Conform retetei originale, tortul se taie mai bine inghetat. Insa pare cam multa bataie de cap, asa ca din acest motiv, felia din poze nu e taiata perfect.
Decorul e la latitudinea fiecaruia. Eu am folosit coacaze rosii si ciocolata alba topita si pusa in formele astea "olandeze".
   
sursa: Tort cu spuma de mascarpone si matcha
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034423 (s)