News Flash:

Desertul zilei: tort cu crema de cafea

28 Martie 2012
2490 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

2 pliculete cafea instant
700 gr piscoturi

Pentru crema de cafea:

un pliculet gelatina
400 ml frisca
4 galbenusuri
3 linguri zahar
50 ml coniac
2 linguri suc de lamaie
2 linguri cafea instant
un borcan compot de piersici/caise/ananas etc.

Pentru crema 2:

500 ml lapte
o budinca din comert, dupa preferinte
cateva linguri de zahar

Pentru ornat:

o ciocolata alba
300 ml frisca
cacao
boabe de cafea
o ciocolata neagra cu lapte

Mod de preparare:

Se tapeteaza o tava / tigaie potrivita ca marime cu celofan si se aseaza pe fundul tavii si pe margini piscoturi insiropate in cafea instant, pregatita deja si indulcita dupa gust.
Bati galbenusurile cu zaharul, coniacul si sucul de lamaie, la bain-marie. Dizolvi gelatina in compozitie, amesteci, apoi o lasi la rece. Cum incepe sa se inchege, bati frisca si o incorporezi in crema impreuna cu cele doua linguri de cafea instant. Prepari budinca dupa instructiunile de pe pachet, tai fructele din compot in bucatele mici.

Asamblezi tortul asa: un strat crema de coniac, fructe, piscoturi insiropate, budinca fructe, piscoturi si iar crema de coniac, ultimul strat este de piscoturi. Lasi tortul cel putin o ora la frigider, apoi il rastorni pe un platou. Se orneaza cu frisca batuta, forme facute din ciocolata topita si cacao pudra.
Tort cu crema de cafea pregatit de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cafea instant piscoturi gelatina frisca galbenusuri zahar coniac caise
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1815 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035938 (s)