News Flash:

Desertul zilei: Tort cu coacaze rosii

30 Iulie 2012
2934 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

blat normal de pandispan cu vanilie
250 gr coacaze rosii ( le puteti inlocui cu ce va place).
200 gr ciocolata amaruie
400 gr iaurt Milli cu visine
550 gr frisca lichida
100 gr ciocolata alba
sirop pt. insiropat (am preparat vreo 5 linguri de Nesquik cu apa)
1 plic de gelatina

Mod de preparare:

Dupa ce ati preparat blatul, il lasati sa se raceasca si il taiati in 3 felii egale (cat se poate).
Ciocolata amaruie se topeste intr-un castron la microunde. 200 gr de frisca lichida se mixeaza, apoi se amesteca cu ciocolata amaruie topita si racita. Se mixeaza impreuna. Se pune primul blat pe o tava, se insiropeaza, apoi se pune crema peste el si se niveleaza. Se aseaza al2lea blat peste crema, se netezesc marginile, se insiropeaza blatul si se da la frigider pana la prepararea cremei de iaurt.
Se mixeaza 200 gr frisca, se adauga iaurtul si se continua mixarea pana la omogenizare. Gelatina se pune intr-o canuta cu putina apa, cat sa o acopere, se lasa 1 min la hidratat, apoi se da la microunde pt 3-4 secunde. Dupa ce am scos gelatina din microunde, se amesteca putin apoi se toarna in crema de iaurt. Se mai mixeaza putin.
Crema obtinuta se pune peste al-2-lea blat, iar peste crema se aseaza al-3-lea blat.
150 gr de frisca lichida impreuna cu ciocolata alba se topeste pe foc. Atentie! frisca trebuie incalzita, sa nu fiarba. Crema obtinuta, se da pt 10 min la congelator, apoi se intinde peste blatul de deasupra.
Se decoreaza cu coacaze rosii.
Tort cu coacaze rosii pregatit de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

coacaze rosii ciocolata amaruie frisca lichida ciocolata alba blatul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2775 viz    0 com
3716 viz    0 com
1025 viz    0 com
1159 viz    0 com
2896 viz    0 com
3096 viz    0 com
2105 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1651 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028179 (s)