News Flash:

Desertul zilei: Tiramisu cu ciocolata si fructe de padure

12 Octombrie 2012
4237 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

un pachet mic piscoturi
500 gr mascarpone
300 gr cafea pt. inmuiat piscoturile
600 gr fructe de padure (congelate) puse pe foc cu zahar (nu trebuie sa fiarba, doar sa-si lase zeama si sa fie zaharul topit)
500 gr frisca lichida
mousse de ciocolata neagra
zahar vanilat
100 gr bezele

Pentru mousse de ciocolata:

250 gr ciocolata amaruie
125 ml frisca lichida
2 gr gelatina
300 ml frisca batuta

Mod de preparare:

Se prepara mai intai mousse-ul de ciocolata. Incalzim frisca lichida si topim in ea ciocolata maruntita. Gelatina o inmuiem in apa, cat sa o acopere, apoi o punem in ciocolata calda si amestecam continuu sa se dizolve. Lasam ciocolata sa se raceasca, si batem bine 300 ml frisca, apoi punem in ea ciocolata racita. Nu se pune ciocolata calda in frisca pentru ca se taie. Batem totul bine si se da la frigider.

Crema mascarpone:
Am mixat frisca, am adaugat mascarpone, vanilia, am omogenizat compozitia.

Asamblare:
Am inceput cu piscoturile, vreo 4 bucati, le-am inmuiat in cafea, le-am asezat in pahar, am pus un rand de crema mascarpone, apoi cu ajutorul unui polonic am turnat usor din fructele de padure, iar piscoturi inmuiate, mousse de ciocolata si tot asa pana sus. Deasupra am presarat bezele maruntite.

Tiramisu cu ciocolata si fructe de padure recomandat de Dia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare retete prajituri retete desert desertul zilei cafea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022160 (s)