News Flash:

Desertul zilei: tarta cu nectarine

3 August 2012
1414 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru aluat:

250 gr faina
1 ou
100 gr unt sau margarina
 2 lingurite praf de copt
150 gr zahar

Pentru umplutura:

6 cani de nectarine taiate sferturi sau bucati mai mici, curatate de coaja si de samburi
1 cana zahar
coaja de la o jumatate de lamaie
1 cana apa

Pentru crema si ornat:

600 ml smantana grasa
o budinca de vanilie
100 gr zahar
coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:

Mai intai se pregatesc fructele pentru umplutura. Spala bine nectarinele, decojeste-le si scoate-le samburii. Taie-le in felii potrivite. Intr-o cratita amesteca zaharul, apa si coaja de lamaie. Lasa-le la foc potrivit pana incep sa fiarba. Atunci cand mixul ajunge la punctul de fierbere , acopera cratita cu un capac si las-o sa fiarba timp de 5 minute.
Adauga bucatile de nectarine si lasa-le sa fiarba inca 5-7 minute, pana cand fructul s-a inmuiat. Pentru aluat se cerne faina amestecata cu praful de copt, intr-un castron.Se adauga untul sau margarina, zaharul si oul. Ingredientele se amesteca cu mixerul la inceput la viteza minima, apoi la viteza maxima.
Se framanta compozitia obtinuta pe suprafata de lucru usor presarata cu faina pana ce devine un aluat uniform. Daca se lipeste, se lasa la rece 20-30 de minute, infasurata in folie.

Doua treimi din aluat se pune intr-o forma pentru copt cu diametrul de 26 cm, unsa.Restul aluatului se face rulou, se pune ca margine pe blat si se apasa pe forma, ca sa se formeze o margine inalta de 2-3 cm.
Se scurg bine fructele si se pun in forma de coroana, pe aluat. O jumatate se plaseaza la mijloc, restul se pun de jur imprejur.

Pentru ornat se face o budinca de vanilie.Se ia de pe foc, se adauga zaharul si smantana si se toarna fierbinte peste fructe. Forma se introduce in cuptor. Se coace circa 60 min la 180 de grade. Prajitura se lasa la racit in tava, nu trebuie sa va speriati daca dupa scurgerea timpului de copt este crema este inca fuida, dupa racire va avea consistenta perfecta.
Tarta cu nectarine recomandata de Craita.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt margarina zahar nectarine apa smantana grasa umplutura mixerul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034411 (s)