News Flash:

Desertul zilei: rulada cu gem de capsuni

11 Aprilie 2012
3960 Vizualizari | 0 Comentarii
Rulada de capsuni
Ingrediente:

3 oua
150 g zahar
100 faina
50 g amidon alimentar
o lingurita praf de copt
un pachetel zahar vanilat
6 linguri de apa clocotita

Pentru umplutura: gem de capsuni

Pentru ornat:

ciocolata amaruie
zahar praf
capsuni


Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 75 g zahar (jumatate din cantitatea de la ingrediente), punem 6 linguri de apa clocotita si mixam la cea mai mare viteza. Vom obtine o crema spumoasa, iar datorita apei clocite vom obtine un blat inalt si fraged.
Separat mixam albusurile impreuna cu zaharul ramas (75 g) si zaharul vanilat. Va iesi o crema in genul celei pentru bezele. Rasturnam albusurile peste compozitia de galbenusuri si amestecam usurel de jos in sus, cu o lingura de lemn.
Adaugam cate un pic de faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt si amestecam in continuare incet cu lingura de lemn. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 230 de grade (cuptorul il preincalzim cu un sfert de ora inainte de a baga tava in el) timp de 5 minute. Intre timp pregatim alta coala de hirtie de copt, iar cind s-au scurs cele cinci minute scoatem tava, rasturnam blatul cu fata in jos pe coala de hirtie, punem blatul din nou in tava si il bagam din nou la cuptor pentru un minut.
Pregatim un prosop umezit pe care presaram zahar, rasturnam foaia de blat, eliminam hirtia de copt si cu ajutorul prosopului o rulam usurel imediat ce am scos-o din cuptor.
Lasam un pic sa se raceasca, desfacem foaie si o umplem cu gem de capsuni, care poate fi umplut cu orice fel de crema, crema de ciocolata (ganache) sau nutella.
Am topit un pic de ciocolata, am facut cateva modele, am presarat un pic de zahar praf si am bagat cateva capsuni in ciocolata topitasa.
Rulada cu gem de capsuni pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua zahar faina amidon alimentar zahar vanilat apa bezele tava
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1698 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035334 (s)