News Flash:

Desertul zilei: Rulada cu ciocolata si fructe de padure

10 Aprilie 2012
2456 Vizualizari | 0 Comentarii
Rulada cu ciocolata si fructe de padure
Ingrediente:

Pentru blat:

4 linguri faina
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
2 linguri ulei
esenta de migdale

Pentru crema:

250 gr fructe de padure
300 gr crema de nutella sau nussocreme de alune (stilla)
1 plic de glazura cu gust de lichior de oua de la Dr. Oetker

Mod de preparare:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma, si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga peste albusurile batute spuma. Se adauga cacaoa, praful de copt, esenta, se amesteca, apoi se incorporeaza usor faina.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt. Se da la cuptor, incins in prealabil, pt cca 15-20  min. Dupa ce sa copt, se scoate, se lasa sa se raceasca putin, se dezlipeste usor de hartia de copt, se intoarce invers pe hartie si se ruleaza in hartie. Se lasa sa se raceasca, apoi se deruleaza, se intinde crema de ciocolata peste blat, se presara fructe de padure, (am folosit din cele congelate, pe care le-am lasat sa se decongeleze la temperatura camerei), se ruleaza la loc. Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se orneaza.
Plicul de glazura se foloseste conform instructiunilor, si pana nu se intareste se presara alte fructe de padure.
Rulada cu ciocolata si fructe de padure pregatita de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua zahar cacao ulei spuma tava cuptor frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1821 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035263 (s)