News Flash:

Desertul divin pe care il poti prepara si tu - Are un gust minunat - Sarailie ca in Turcia

23 Martie 2017
9558 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 ml miere
300 g zahar
800 ml apa
1 pachet de unt
700 g miez de nuca, migdale sau fistic
1 pachet foi de placinta
scortisoara dupa gust
un praf de sare

Citeste si Baclavale turcesti reteta

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge o tava non-aderenta cu unt. Unge o foaie de placinta cu unt (fara sa te zgarcesti), adauga peste aceasta inca o foaie pe care sa o ungi cu unt si presara deaspura nuca macinata. Ruleaza foile si aduga rulourile in tava. Procedeaza la fel cu restul ingredientelor.

Dupa ce ai pus toate rulourile in tava unge-le cu untul ramas si taie-le la dimensiunea dorita. Adauga tava la cuptor si lasa sarailiile sa se rumeneasca.
Intre timp prepara siropul. Pune intr-un vas apa, zaharul, scortisoara, mierea si un praf de sarea si fierbe totul pana cand siropul incepe sa se ingroase. Lasa-l apoi sa se raceasca.

Cand sarailiile s-au rumenit, scoate-le din cuptor si toarna siropul peste acestea. Trebuie sa ai suficient sirop astfel incat sarailiile sa pluteasca in el. Lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, apoi auga-le la frigider peste noapte.
Inainte de a le servi poti presara peste acestea nuci, fistic sau midgale prajite si macinate, insa nesarate. Merg de minune alaturi de o limonada sau alaturi de cafea.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

miere scortisoara celsius tava non-aderenta cuptor midgale prajite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036877 (s)