News Flash:

Desertul care nu are nevoie de coacere. Tarta racoritoare cu capsuni

24 Mai 2019
630 Vizualizari | 0 Comentarii

De cate ori ti s-a intamplat sa ai pofta de ceva dulce, dar sa renunti la idee pentru ca nu vrei sa pornesti cuptorul, mai ales vara? Da, poti apela la o inghetata cu succes, dar ce faci cand, de exemplu, ai musafiri la cina sau vrei sa ii surprinzi cu ceva dulce facut de tine? Am gasit reteta ideala.  Are un blat crocant, apoi o crema fina, si deasupra un strat racoritor si proaspat de capsuni. Suna delicios, asa-i? Ei bine, afla ca aceasta minunatie poate fi la tine pe masa extrem de repede.

Ingrediente pentru tarta racoritoare cu capsuni:

  • 2 pachete de biscuiti (digestivi, populari, de care preferi) nu foarte dulci
  • 100 de grame de unt (aproximativ)
  • 250 de grame de mascarpone
  • 200 ml de smantana lichida
  • 2 linguri de zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 300 de grame de capsuni
  • 2 linguri de dulceata (optional poti folosi gelatina)

Mod de preparare tarta racoritoare cu capsuni:

Iti poti usura cu mult munca daca alegi sa folosesti un blat de tarta gata facut. Daca nu, iata cum se prepara blatul: Pisezi biscuitii fin si-i amesteci cu untul topit, pana obtii un aluat sfaramicios dar umed.. Intinzi uniform compozitia de tarta in tava si o lasi la rece 30 de minute sau pana pregatesti crema si celelalte ingrediente.

Crema de mascarpone se amesteca cu smantana lichita, cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Atentie sa nu o bateti prea tare pentru ca se taie. Crema trebuie sa fie pufoasa si ingrosata.Acum se va aseza crema peste blatul de tarta si se va da din nou la rece. Taie capsunile in jumatate, sau feliute, unge-le cu putina dulceata, si apoi aseaza-le peste tarta. Daca vrei sa lasi deoparte dulceata, poti opta pentru gelatina. Dupa ce ai asezat fructele pe tarta, se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe plic si se toarna peste fructe pentru un aspect lucios si elegant, dar si pentru a tine toata tarta la un loc, fara sa se destrame. O pui la frigider si astepti cat de mult poti inainte sa o mananci.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarta capsuni tarta primavara fara coacere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1496 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014262 (s)