News Flash:

Desert: Terina de ciocolata si coulis de zmeura

21 Martie 2012
2422 Vizualizari | 0 Comentarii
Terina de ciocolata si coulis de zmeura
Ingrediente:

Pentru terina:
   
200 g ciocolata amaruie
100 g zahar
125 g unt moale
3 albusuri
200 g smantana pentru frisca racita
2 linguri cacao
   
Pentru coulis de zmeura:
   
200 g zmeura
2 linguri zahar brun
1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:


Pregateste tava stropind-o cu putina apa si tapetand-o cu folie de plastic. Topeste ciocolata si jumatate din cantitatea de unt la bain-marine. Spre sfarsit, amesteca-le pentru a le omogeniza.
Intr-un castron, bate restul untului cu zaharul si cacaua pana devin o pasta omogena. Intr-un alt castron, bate albusurile cu un varf de sare pana devin tari si, in paralel, pregateste frisca dupa instructiunile de aici.
Incorporeaza cu o spatula ciocolata topita in pasta de unt si cacao, apoi frisca si ouale batute, amestecand cu atentie sa nu piarda aer. Toarna amestecul in tava tapetata si bate usor in pereti si pe fundul tavii sa se aseze uniform, apoi pune tava in congelator.
Pentru sos, pune zmeura cu zaharul intr-o craticioara pe foc mic pentru 10-15 minute. Ia zmeura de pe foc, paseaz-o cu un blender si apoi trece-o printr-o sita pentru a scapa de seminte. Adauga zeama de lamaie si pune sosul deoparte pana cand esti gata de servit.
Inainte cu o ora de servire, transfera terina in frigider pentru a se dezgheta. Pune putin sos pe farfurie, o felie de terina si eventual niste fructe rosii pe deasupra.
   
sursa: Terina de ciocolata si coulis de zmeura
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata amaruie zahar unt albusuri cacao zmeura zahar brun tava terina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035679 (s)