News Flash:

Desert revani

6 Februarie 2013
1958 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr gris
3 oua
250 gr iaurt grecesc (cel mai gras)
75 ml ulei de floarea soarelui
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita praf de copt
250 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
 
Pentru sirop:

300 gr apa
sucul din lamaie
300 gr zahar
1 bat de scortisoara
4 cuisoare

Mod de preparare:

Intr-un vas, batem ouale cu zaharul pana cand devin o crema spumoasa. Adaugam iaurtul, uleiul, grisul, praful de copt si omogenizam toate ingredientele foarte bine. La sfarsit amestecam si esenta de vanilie cu coaja rasa de la lamaie. Compozitia noastra trebuie sa fie pufoasa si aromata. Transferam compozitia intr-o tava de cuptor care este unsa cu uleiul si coacem la 180 grade Celsius aproximativ 35-40 de minute. Cel mai sigura dovada ca Revani este gata: cand punem un cutit si iese curat; in plus, trebuie sa aiba o culoare maroniu deschis.

Lasam sa se receasca, taiem cu un cutit portii cat de mari sau de mici dorim si pregatim siropul.
 
Punem toate ingredientele intr-o cratita mica si din momentul care incepe sa fiarba mai lasam 5 minute si oprim focul. Insiropam din cand in cand cu putin sirop pana cand suntem siguri ca l-a absorbit rand pe rand. Cand terminam, lasam prajitura sa se receasca total la temperatura camerei, dar inainte sa servim este mult mai bine sa lasam la rece in frigider timp de minimum 2 ore.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gris oua iaurt grecesc zahar sirop apa cuisoare vas cutit cratita mica
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2426 viz    0 com
2234 viz    0 com
6040 viz    0 com
2919 viz    0 com
1472 viz    0 com
2535 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1773 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034751 (s)