News Flash:

Desert pentru Sf. Ioan: Prajitura Deliciu

2 Ianuarie 2013
7627 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Blat 1:

6 linguri de faina
6 oua
2 linguri apa
6 linguri de zahar
1 varf de cutit de praf de copt

Blat 2:

1 1/2 lingura faina
6 albusuri
6 linguri de zahar
120 g nuca prajita si macinata

Crema:

6 galbenusuri
400 ml lapte
6 linguri de zahar
250 g unt 82% grasime
2 linguri amidon
1 esenta de vanilie

Decor:

ciocolata rasa
sau caramel din 150 g zahar ars, in care puneti 150 g nuci prajite si tocate bucati mai mari

Mod de preparare:

Blat 1:
Bateti albusurile spuma tare cu un pic de sare, apoi adaugati treptat zaharul alternand cu apa. Mixati bine pana se topeste zaharul si adaugati apoi pe rand galbenusurile amstecand bine dupa fiecare. Scoateti mixerul din functiune si adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt amestecand usor, peste cap pentru ca aluatul sa-si pastreze volumul.
Coaceti la 160g C timp de 20-25 min, intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Scoateti pe un platou si lasati sa se raceasca.

Blatul 2 este cel de la tortul egiptean.
Mixati albusurile bine, adaugati zaharul si mixati pana acesta se topeste. Amestecati faina cu nuca macinata si o adaugati lingura cu lingura la albusuri amestecand cu o lingura de lemn.
Coaceti la foc mic 100g C timp de 35-40 minute in tava tapetata cu foaie de copt, apoi desprindeti usor blatul si-l asezati pe un platou.

Crema este tot cea de la tortul egiptean; Amestecati galbenusurile cu zaharul, amidonul si adaugati treptat laptele rece. Puneti compozitia la foc mic si ametsecati mereu pana se ingroasa ca o budinca.

Lasati sa se raceasca si separat frecati putin untul sa se “dezmorteasca”. Adaugati putin cate putin din crema racita si mixati bine. La sfarsit adaugati esenta de vanilie.

Asamblam prajitura: blat1 + jumatate din crema + blat 2 + jumatate din crema.

Deasupra punem ciocolata rasa daca ne grabim. Daca nu ( recomand ) topim zaharul in care adaugam nuca prajita si taiata bucati mai mari. Rasturnam caramelul fierbinte pe un platou umezit cu apa, lasam sa se raceasca si apoi il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul. Lasam prajitura la ree 3-4 ore apoi o taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.

Prajitura Deliciu recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua apa zahar albusuri nuca prajita galbenusuri lapte amidon platou
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014007 (s)