News Flash:

Desert exotic: smochine caramel

14 Martie 2012
1942 Vizualizari | 0 Comentarii
Smochine caramel
Ingrediente:

1 kg de smochine
500 gr de zahar
300 ml apa
200 ml otet
 
Mod de preparare:
 
Cu un prosop umed stergem frumos smochinele. De preferat sunt smochinele un pic mai tari, altfel tind sa lase multa apa si dureaza mai mult timp pina scade si se formeaza siropul.
Asezam smochinele "in picioare" intr-un vas in care sa incapa intr-un singur strat. Rasturnam deasupra zaharul otetul si apa si se fierb la foc mic pana ce lichidul se transforma intr-un sirop dens, circa 2 ore. Se poate ajunge la sfarsit un pic de esenta de rom, apoi se pun in borcane. Se pot servi ca orice dulce sau alaturi de felii de branza gen parmezan.
Smochine caramel pregatite de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smochine zahar apa otet vas sirop borcane parmezan smochine caramel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1527 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021882 (s)