News Flash:

Desert de weekend: Savoare cu piscoturi si zmeura - FARA COACERE - Reteta mai jos

17 Februarie 2017
10293 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingurita ulei
200 g piscoturi de sampanie
200 g zmeura
100 ml lichior de fructe
50 g zahar
200 ml lapte
1 pachet frisca
2 pachete zahar vanilat
500 g mascarpone
200 g zahar pudra
4 galbenusuri
200 ml frisca
50 g zmeura

Mod de preparare:


1. Se bat galbenusurile la bain-marie cu jumatate din cantitatea de zahar pudra. Se lasa sa se raceasca si se adauga branza mascarpone, restul de zahar pudra si zaharul vanilat. Se amesteca usor, pana devine o compozitie cremoasa. Se prepara frisca dupa instructiunile de pe pachet si se incorporeaza usor in crema de mascarpone.
2. Se face un sirop cu 50 ml apa si 50 g de zahar si se lasa la fiert 5 minute la foc mic. Dupa ce s-a racit, se adauga lichiorul de fructe. Se unge o tava de chec cu ulei si se presara cu zahar pudra. Se pune un strat de crema, se presara boabe de zmeura si apoi un strat de piscoturi insiropate cu siropul din lichior si zahar. Se pune un alt strat de crema deasupra, zmeura si un nou strat de piscoturi pana la terminarea ingredientelor.
3. Prajitura se lasa sa se raceasca la frigider cel putin o ora. Inainte de a fi servita, se decoreaza cu frisca si boabe de zmeura.

sursa: unica
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mascarpone galbenusuri zmeura bain-marie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1528 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015391 (s)