News Flash:

Desert de sezon: Galuste cu prune

13 Septembrie 2012
1506 Vizualizari | 0 Comentarii
 Ingrediente pentru aluat:
 
 1 kg de cartofi
 300 gr faina
 o lingura de zahar pudra (de preferat raw, brun)
 1 ou
 1 varf de cutit de sare

Separat, intr-un bol:

1 kg prune
4-5 linguri de zahar brun
1-2 linguri de scortisoara macinata (dupa gust)

Mai aveti nevoie de:

2 linguri de unt (sau ulei)
150 gr pesmet
1-2 linguri de scortisoara
4 linguri de zahar brun

Mod de preparare:

Cureti cartofii si ii fierbi ca pentru piure, cu un varf de cutit cu sare. Prelucreaza-i cat sunt calzi cu mixerul pana cand vor fi destul de lipiciosi si poti trece la faza urmatoare. Adaugi peste cartofii zdrobiti oul, faina si zaharul si amesteci, formand un aluat moale si putin lipicios.

Separat, lasi prunele fara samburi intr-un bol, cu cele 100 de gr de zahar brun si scortisoara macinata, cam jumatate de ora. Prunele pot sa ramana intregi, dar fara samburi, daca le sectionezi doar pe o parte.

Intr-o tigaie calesti untul cu pesmetul si continui sa amesteci pana ce pesmetul va avea o culoare apetisanta, auriu inchis. Inchizi focul si cand se mai raceste compozitia adaugi cele 2 linguri de scortisoara si cele 4 linguri de zahar. Amesteci acest mix.

Pui la fiert o oala incapatoare cu apa, in care vei scufunda galuste. Cand apa clocoteste, reduce intensitatea focului si cu mainile ude, rupi din aluat o bucata suficient de mare cat sa acopere pruna invaluita in zahar si scortisoara. Impachetezi pruna in aluat (sa nu se scurga zeama si sa fie omogen invaluita) si ii dai drumul in apa care fierbe domol acum. Poti scufunda mai multe galuste in apa, important e ca acestea sa nu fie inghesuite ajungand sa se lipeasca in apa. Galustele se vor ridica in cateva minute la suprafata apei. Le mai lasi sa fiarba 5-7 minute si apoi le scoti cu o spumiera, pentru a se scurge in acelasi timp. Cat sunt inca fierbinti, le rostogolesti in mixul cu pesmeti si le asezi pe platou.

Le poti manca simple sau asezonate cu smantana si dulceata precum papanasii.

sursa: femeiastie
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar pudra raw brun sare prune zahar brun scortisoara unt ulei pesmet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1685 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027198 (s)