News Flash:

Desert de post cu banane

11 August 2017
410 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente

Pentru blat:
1 pahar apa minerala
1 pahar zahar
Jumatate pahar ulei
1 pahar si jumatate de faina
1 lingura de gem
1 lingura de pesmet
1 lingura nuca macinata
Jumatate de lingura bicarbonat stins cu lamaie
esente, arome
1 lingura de cacao

Citeste si Reteta absolut delicioasa de clatite de post, o reteta care m-a impresionat datorita faptului ca este foarte buna si asemanatoare cu cea de dulce

Pentru crema si sirop:
2 banane coapte bine
125 g margarina
Jumatate cana zahar pudra
Coaja si zeama de la 1 lamaie
6 linguri zahar (sirop)
4 linguri apa (sirop)

Mod de preparare:

Ingredientele pentru blat se pun intr-un bol mare si se amesteca pana la obtinerea unei paste groase. Se pun in doua forme de tort si se lasa la copt la cuptorul in incalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Bananele se stropesc cu putina aroma de rom sau vanilie, se paseaza cu furculita, se adauga zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina, care se bate spuma inainte. Se lasa la racit putin.
Blaturile se scot la racit, se insiropeaza cu siropul caldut. Se pune primul blat, care se unge cu crema, se pune si cel de-al doilea blat si se acopera cu restul de crema. Se lasa la rece, apoi se serveste.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

citeste si
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1653 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017120 (s)