News Flash:

Desert de Pasti: cozonac cu rahat

19 Aprilie 2012
2942 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac cu rahat
Ingrediente:

1 kg faina
2 pliculete drojdie uscata
500 ml lapte
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
250 gr zahar
5 oua
100 ml ulei
500 gr rahat
miez de nuca
   
Mod de preparare:
   
Dupa ce am lasat la dospit aluatul, cam 2 ore, am impartit coca in doua. Pe o suprafata unsa cu ulei am intins fiecare jumatate si am pus rahatul taiat marunt din abundenta. Am rulat coca si am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt. E foarte important sa mai lasam cozonacul si in tava macar jumatate de ora inainte de a-l da in cuptor. Am uns cozonacii cu ou, am decorat cu miez de nuca si i-am lasat la copt cam 40 min. In primele 10 min am dat focul mai tare, apoi i-am copt la foc mic. Trebuie sa urmarim sa fie bine rumenit si chiar sa incercam cu o scobitoare sa vedem daca mai avem coca cruda.

Cozonac rahat pregatit de Flori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina drojdie uscata lapte zahar oua ulei rahat tava coca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2083 viz    0 com
2381 viz    0 com
2101 viz    0 com
1760 viz    0 com
4677 viz    0 com
4745 viz    0 com
2621 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1897 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028352 (s)