News Flash:

Desert cu mure si inghetata

12 Mai 2014
915 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 cani mure proaspete
spray de gatit
3 linguri de zahar
1 lingura de suc proaspat de lamaie
faina de orez brun (aproximativ 1/2 ceasca)
1 lingura de amidon de porumb
faina de migdale (aproximativ 1/2 ceasca)
2 cesti de inghetata de vanilie
1/4 cana de zahar (pentru topping)
1 lingurita de praf de copt
1 ou mare, usor batut
4 linguri de unt, topit si racit
1/8 lingurita de sare
 
Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pentru inceput, se combina primele 4 ingrediente intr-un bol mare. Se toarna amestecul într-un vas de copt din ceramica, peste care se pulverizeaza spray de gatit. Pentru a pregati toppingul, se combina ambele tipuri de faina cu cantitatea de zahar, cu praful de copt si sarea intr-un castron mare, amestecand cu un tel. Se adauga oul, apoi untul, se amesteca pana combinatia devine omogena.

Aluatul se pune peste combinatia de mure, iar tot acest amestec se coace tip de 30 de min la temperatura de 200 grade Celsius. Dupa coacere, desertul trebuie sa se raceasca 10 min, apoi se poate adauga inghetata de vanilie.

Alaturi de o limonada proaspata, dar fara zahar sau de un pahar de iaurt cu continut scazut de grasime, prajitura este absolut delicioasa. Evita sa o mananci mai devreme de doua ore dupa o masa principala, insa, in principiu, poti consuma desertul de fiecare data cand placerile tale gustative devin active, insa nu uita ca prea mult strica, indiferent de preparat.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete desert prajituri dieta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1595 viz    2 com
1296 viz    0 com
1727 viz    0 com
1666 viz    0 com
1245 viz    0 com
1306 viz    0 com
3871 viz    0 com
1022 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032310 (s)