News Flash:

Desert cu morcovi si lapte

9 Aprilie 2014
1465 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250g morcov razuit
50 g unt
1 litru de lapte
1/2 lingurita cardamom macinat
alune uscate (fulgi de migdale, caju, fistic, stafide – ce doriti)
100 g branza dulce (branza este optionala, daca doriti puneti, daca nu aveti nu trebuie)
70 g zahar

Mod de preparare:

Se pune intr-o oala laptele la fiert si se fierbe pana cand se reduce la jumatate. Prajiti toate alunele uscate (fulgi de migdale, caju, fistic, stafide) un pic in tigaie cu putin unt. Se incalzeste o tigaie/wok sau o oala cu unt, se pun morcovii rasi, cardamom macinat si se fierbe pana cand sa inmoie morcovii. Adaugati lapte si fierbeti la foc mediu pana se ingrosa toata compozitia.

Odata ce incepe ingrosarea se adauga zahar si se amesteca incontinuu. Gatiti la foc mic si amestecati mereu. Aduagati alunele prajite si amestecati pana ramane doar o compozitie grosa si s-a evaporat tot laptele. Adaugati branza dulce daca doriti si lasati inca 2 min pe foc. Serviti la temperatura camerei sau rece.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete masterchef desert morcovi desert lapte anjani kumar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

56975 viz    0 com
2155 viz    0 com
1445 viz    0 com
2614 viz    0 com
2372 viz    0 com
1593 viz    0 com
4073 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1797 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022455 (s)