News Flash:

Desert cu migdale si apa de trandafiri

8 Februarie 2012
1889 Vizualizari | 0 Comentarii
Desert cu migdale si apa de trandafiri
Ingrediente:

60 g faina
300 g gris
40 g migdale
100 g zahar
30 g fistic
130 g iaurt grecesc
100 g unt topit
1 ou batut

Pentru sirop:


150 g zahar
2 lingurite apa de trandafiri

Mod de preparare:

Lasam cuptorul sa se incinga la 160 grade si tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Dupa aceea, amestecam intr-un castron mai mare zaharul, grisul, faina si fisticul. In alt bol amestecam iaurtul, untul si ouale. Amestecam compozitia obtinuta cu ingredientele uscate si punem in tava pregatita si nivelam suprafata. Cu un cutit trasam romburi la suprafata. In centrul fiecarui romb punem cate o migdala. Se baga la cuptor pentru trei sferturi de ora.
In acest timp ne ocupam de sirop. Punem 250 ml apa rece intr-o cratita, adaugam zaharul si dam in clocot. Reducem apoi intensitatea focului si fierbem timp de 6 minute pana cand se ingroasa usor. Atunci adaugam si apa de trandafiri. Se toarna siropul peste prajitura din tava. Dupa ce se raceste, se scoate pe un platou, se taie pe forma romburilor si se serveste.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina gris migdale zahar fistic iaurt grecesc unt cuptorul sirop platou
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1751 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029630 (s)