News Flash:

Desert cu dovleac si frisca

8 Noiembrie 2013
1871 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
225 g faina integral de ovaz
1 lingura faina de in
1 lingura pudra de cacao
125 g unt
70 g zahar pudra
1 galbenus
50 ml apa plata
1 praf de sare

Pentru umplutura
500 g dovleac ras congelat
3 oua
1 albus
150 g zahar
150 g frisca lichida
1 praf sare

Pentru finisare:
Pudra de scortisoara
Zahar pudra
1 cubulet unt pentru uns tava

Mod de preparare:

In primul rand se pregateste aluatul: intr-un bol incapator se mixeaza galbenusul cu apa plata, praful de sare, untul topit si zahar, pana se obtine o compozitie spumoasa. Se adauga fainurile treptat, amestecandu-se in continuare, apoi se trece la framantare (dupa ce compozitia se ingroasa destul de mult). In final, dupa incorporarea intregii cantitati de fainuri, se va obtine un aluat, care se va inveli in folie de plastic si lasa la rece 2 ore.

Intre timp, se pregateste umplutura: dovleacul congelat se aseaza intr-o cratita pe foc, pentru a se dezgheta si cali putin. Apoi se transfera intr-un blender, impreuna cu albusul de ou, cele 3 oua, frisca lichida, sare si zahar. Se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o compozitie fina, dar lichida. Se lasa deoparte.

Aluatul se scoate de la rece, se framanta cateva secunde, dupa care se intinde cu sucitorul, pe o planseta pudrata cu faina. Se taie aluatul dupa forma in care vom coace prajitura (forma mea a fost rotunda, cu diametrul de 18,8 cm si inaltimea de 8 cm—in acest scop, am scos inelul detasabil si l-am asezat pe aluat, dupa care am decupat in jurul lui).

Se tapeteaza forma de copt cu unt. Se aseaza foaia de aluat, se preseaza putin cu degetele, dupa care se inteapa putin cu furculita, sa nu se umfle la copt.

Se toarna cu grija umplutura de dovleac si se introduce prajitura in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit in forma (eu am lasat peste noapte), se scoate cu grija din forma, se pudreaza cu scortisoara si zahar, se portioneaza si se serveste.

Desert cu dovleac recomandat de Adnia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

culinar bzi retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032602 (s)