News Flash:

Desert cu banana si caramel

14 Ianuarie 2015
5427 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru baza:
1 lingura zahar
60 gr unt topit
10 biscuiti cu graham, maruntiti

Pentru crema de vanilie:
1/2 lingurita sare
2 oua
cca 700 ml lapte
2 linguri unt
1 lingurita extract de vanilie
cca 150 gr zahar
30 gr amidon de porumb

Alte ingrediente:
2 banane
sos de caramel sau dulce de leche
frisca (din 170 gr smantana si 1 lingura zahar pudra)
cativa biscuiti cu graham maruntiti

Mod de preparare:

Baza:
Amesteca firimiturile de biscuiti cu zaharul si untul topit, apoi pune compozitia intr-o tava gresata si baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru 10-12 minute. Cand s-a rumenit, scoate-o si las-o la racit.

Crema de vanilie:
Bate ouale cu o furculita. Amesteca zaharul, sarea si amidonul intr-un vas pe foc. Pune apo, treptat, laptele. Continua sa amesteci pana obtii o compozitie pufoasa. Din momentul in care incepe sa fiarba, mai tine-o pe foc 1 minut. Pune apoi cateva linguri din compozitia fierbinte in bolul cu oua si omogenizeaza foarte repede. Toarna apoi in vasul cu restul ingredientelor si lasa sa fiarba la foc mic timp de 1 minut, amestecand in mod constant.
Dupa aceea ia de pe foc si pune in vas vanilia si untul. Amesteca si lasa la racit, dupa care baga in frigider.

Asamblare:
Pune in jur de 2 linguri de firimituri de graham in cateva pahare. Adauga apoi un strat de crema de vanilie, cateva felii de banane, un strat de frisca, iarasi firimituri de graham, iar la final caramel sau dulce de leche.

Serveste imediat sau baga in frigider pentru vreo 3 ore.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajituri desert prajituri banana caramel glazura prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1547 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027169 (s)