News Flash:

Desert cremos si aerat in doar 5 minute: gingas si usor! Este permis si celor care sunt la dieta

5 Decembrie 2017
1163 Vizualizari | 0 Comentarii

Un desert aerat si cremos in acelasi timp. Poate fi chiar un mic dejun delicios, atunci cand ai pofta de ceva dulce in prima parte a zilei.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 220 g crema de branza, la temperatura camerei
  • 400 ml lapte condensat
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ½ lingurita esenta de lamaie
  • zahar pudra, pentru decor

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor si tapetezi o forma. Separi albusurile de galbenusurile si le lasi sa ajunga la temperatura camerei. Bati crema de branza pana devine pufoasa, adaugi laptele condensat pentru prajituri si mai mixezi un minut. Adaugi galbenusurile, coaja, zeama de lamaie si esenta de lamaie si mai bati 2-3 minute. Separat, bati albusurile spuma tare. Incorporezi jumatate din bezea in crema de branza, iar dupa ce s-a omogenizat pui restul de bezea.
Torni compozitia in forme si o tii la cuptor 30-40 de minute. Dupa ce s-a racorit, o pudrezi cu zahar.

Citeste si o reteta de crema de zahar ars

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • o cana de 200 gr cu zahar pentru crema
  • o cana de 150 gr cu zahar pentru caramel
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 1 sticluta esenta de rom

Mod de preparare:

Se pun cele 150 grame de zahar intr-un vas inalt si se lasa pe foc pana devine maro. Nu se tine prea mult deasupra flacarii pentru ca risti sa fie amar. Dupa ce s-a topit, se ia cratita de pe foc si se distribuie uniform pe peretii vasului. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouale pana devin spuma, apoi se adauga toata cana de zahar pentru crema si zaharul vanilat. Se adauga laptele si se amesteca mereu. Se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.

Se pune toata compozitia in cratita tapetata cu caramel (dupa ce caramelul s-a intarit). Se pune vasul cu crema intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte. Crema de zahar ars se pune in bain-marie. Cuptorul trebuie sa fie incins la 160 de grade. Desertul trebuie sa stea la cuptor 1 ora si jumatate pana cand se rumeneste. Cand este gata se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 2 ore.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1791 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012741 (s)