News Flash:

Desert cald pentru zile reci - Mere coapte in budinca de orez

20 Martie 2018
401 Vizualizari | 0 Comentarii

Stii cat de usor si de repede se prepara acest desert? Cat ai zice „mere“ si e gata!

Ingrediente (4 portii):

  • 200 g orez
  • 4 mere
  • 2 linguri unt
  • 100 g gem de coacaze
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf sare

Mod de preparare:

Se spala orezul bine si se fierbe in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert, se clateste sub jet de apa rece si se scurge. Se curata merele de coaja si li se scoate miezul. Se ung patru cupe sau castronele mai inalte cu unt, se asaza merele si se umplu cu gem de coacaze. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca orezul cu galbenusurile, esenta de vanilie, zaharul si albusurile batute spuma.
Se umplu cupele cu amestecul de orez, lasand varfurile merelor neacoperite si se introduc in cuptorul preincalzit pentru circa 30 de minute.

preluat de pe clickpoftabuna

Citeste si reteta de Tort de ciocolata fara ou si lapte

Credeai ca un tort bun de ciocolata nu poate fi facut fara ou sau lapte? Testeaza reteta noastra. Daca vrei sa pregatesti desertul de post, pur si simplu inlocuieste untul cu ulei de cocos.

Ingrediente:

  • 370 g faina
  • 350 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri pudra de cacao
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 330 g unt topit
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 500 ml apa, la temperatura camerei
  • 2 linguri otet de mere

Pentru glazura:

  • 370 g zahar pudra
  • 130 g pudra de cacao
  • 60 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 120 ml apa

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 190 grade Celsius. Intr-un bol, amesteci faina, zaharul, sarea, pudra de cacao si bicarbonatul de sodiu. Incorporezi untul topit, esenta de vanilie si apa. Adaugi otetul de mere amestecand foarte bine compozitia.

Pui aluatul in doua tavi rotunde tapetate si dai la cuptor aproximativ 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Pentru glazura, combini zaharul pudra cu cacaua. Adaugi esenta de vanilie si untul. Torni treptat apa, amestecand bine. Lasi blaturile sa se raceasca complet inainte de a le scoate din tavi. Ungi primul blat cu jumatate din crema, acoperi cu cel de al doilea, apoi torni glazura ramasa. Servesti imediat.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

celsius
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013566 (s)