News Flash:

Desert: biscuiti cu ovaz si mere

28 Septembrie 2012
7145 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 si 3/4 cana faina
3 cani fulgi de ovaz
 230 gr unt
1 cana zahar, de preferinta brun
2 oua
o esenta de vanilie
1 si 1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1 cana cubulete foarte mici de mar (un mar)
2/3 cana stafide (50 gr)

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul. Untul aflat la temperatura camerei se spumeaza foarte bine impreuna cu zaharul. Se adauga ouale si vanilia. Apoi faina care a fost amestecata in prealabil cu scortisoara, sarea si bicarbonatul. Se amesteca cu o lingura de lemn. Amestecati in compozitie ovazul, merele si stafidele. Se pun gramajoare de aluat intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.Gramajoarele se formeaza cu o lingura de inghetata care se trece de fiecare data prin apa rece, se aplatizeaza foarte putin gramajoarele cu dosul lingurii.
Se coc 10-13 min, pana devin usor maronii. Se racesc complet si se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic. Sunt foarte bune cu laptic sau ceai!
Biscuiti cu ovaz si mere recomandati de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt zahar oua scortisoara bicarbonat sare mar stafide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1223 viz    0 com
1889 viz    0 com
2455 viz    0 com
928 viz    0 com
3363 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1738 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028224 (s)