News Flash:

Deliciul lui Budha

7 Aprilie 2011
2385 Vizualizari | 0 Comentarii
DELICIUL LUI BUDHA
Ingrediente: 0,5 kg ciuperci proaspete sau din conserva, 2 teline potrivite, 3 morcovi mari, 1 cutie porumb (sau mazare), 2-3 ardei grasi 4-5 cepe potrivite, alune decojite (nesarate), sos de soia, sos de peste, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper macinat alb, negru si verde, boia de ardei, 2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii) Mod de preparare: Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi, cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru. Intr-o tigaie adanca (de preferinta, teflonata) se calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie, se adauga ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu 1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 minute. Apoi se pun ardeii grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon, dizolvat in putina apa rece si amestecam bine totul, pana cand in cratita se formeaza un sos vascos. Spre sfarsit, se adauga sosul de soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de pe foc. Fiind o mancare chinezeasca, se serveste cu orez simplu (picant, cu ou, cu mazare), sos de soia si sos picant.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

telina morcovi porumb somon ardei gras ciuperci curry cacao
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1821 viz    0 com
1832 viz    0 com
1911 viz    0 com
2837 viz    0 com
1276 viz    0 com
1378 viz    0 com
4766 viz    0 com
1523 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018804 (s)