News Flash:

Deliciu de toamna: mere coapte cu afine si crema de vanilie

22 Octombrie 2014
1531 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 mere
50 g faina
25 g unt taiat in cubulete mici
1/4 lingurita amidon
25 g+2 linguri zahar
65 g afine
1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C. Scoate mijlocul de la mere, lasand baza intacta. Unge interiorul lor cu suc de lamaie. Amesteca afinele cu 2 linguri de zahar si amidonul si umple cu ele merele. Pregateste un topping din unt, 25g zahar si faina, amestecate pana capata un aspect grunjos. Adauga acest amestec peste merele umplute. Pune merele la copt timp de 25-30 minute.

Intre timp, pregateste crema de vanilie din:
1 lingurita extract de vanilie
200 ml smantana pentru frisca
2 galbenusuri
1 lingura zahar
1 lingurita amidon

Incalzeste smantana pe foc, fara sa o dai in clocot. Amesteca galbenusurile cu amidonul, zaharul si vanilia. Toarna acest amestec peste smantana fierbinte si pune inapoi pe foc pana cand incepe sa se ingroase. Serveste merele fierbinti cu crema de vanilie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete toamna mere confiate crema vanilie retete mere prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017185 (s)