News Flash:

Delicii de toamna. Reteta de zacusca de vinete, veche de 100 de ani

6 Septembrie 2019
484 Vizualizari | 0 Comentarii

Toamna vine cu gust deplin de legume coapte pe plita si de borcane puse la fiert pentru iarna, cu rosii, ardei sau cu celebra zacusca de vinete. Una dintre cele mai vechi retete din lume este si cea mai simpla, insa putine gospodine o stiu. Secretul retetei de zacusca consta in prepararea ei, iar vinetele pot fi coapte atat pe plita, cat si la cuptor. In vremuri stravechi, de cand dateaza reteta, gospodinele obisnuiau sa prepare legumele pe plita, sub pirostrie.

Ingrediente pentru reteta de zacusca de vinete

  • Vinete coapte, curatate si scurse bine – 3 kg
  • Ardei si gogosari copti si curatati 2 kg
  • Ceapa alba – 2 kg,
  • Bulion de rosii – 3 l,
  • Ulei de floarea soarelui – 500 ml,
  • Sare – 3 linguri sau dupa gus

Cum se prepara zacusca de vinete:

Coaceti vinetele pe tabla (tigaie veche, sau cuptor), le curatati, le scurgeti. La fel si ardeii cu gogosarii copti, peste care presarati sare, lasati sub capac si curatati bine de piele si seminte. Apoi din bulionul de rosii preparat pentru iarna, lasati la o parte, la frigider, 3 litri pentru zacusca. Daca nu faceti bulion treceti prin masina de tocat sau robot vreo 3 kg rosii si le folositi in zacusca. Dupa ce ati copt si curatat vinetele, ardeii si gogosarii si ati pregatiti bulionul sau sucul de rosii, ceapa se toaca marunt intr-un robot de bucatarie sau masina de tocat carne. Uleiul se incinge bine intr-un ceaun mare, se adauga ceapa, si lasati sa se caleasca amestecand periodic.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022352 (s)