News Flash:

Delicatesa ca pe masa imparateasca: somon la cuptor cu salata de castraveti si fenicul

7 Iulie 2017
366 Vizualizari | 0 Comentarii
Nu ai timp sa gatesti cand ajungi diseara acasa? Incearca o reteta simpla si sanatoasa de somon la cuptor cu salata de castravete si fenicul. Este gata in 15 minute si te vei bucura de o masa delicioasa.

Ingredinte:

200 g file de somon
1 lingura ulei de masline
1/4 lingurita piper cayenne
sare kosher
piper negru, proaspat macinat
1 lamaie, taiata felii subtiri
1/2 cana iaurt grecesc
1 lingurita otet de cidru
1 bulb de fenicul + 2 linguri frunze de fenicul tocate marunt
1/2 castravete englezesc, taiat felii

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Spala somonul bine si pune-l pe un platou. Maseaza-l bine cu ulei si asezoneaza-l cu sare, piper cayenne si piper negru. Pune bucatile de somon intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adauga peste somon felii de lamaie.
Adauga somonul la cuptor si lasa-l sa se coaca timp de 8-12 minute, sau pana cand este bine patruns.

Intre timp, prepara salata. Spala legumele si taie-le rondele.
Intr-un bol incapator adauga iaurtul, otetul si amesteca bine. Adauga sare si piper dupa gust, apoi legumele tocate. Amesteca bine.
Cand pestele este gata scoate-l din cuptor si pune-l pe un platou.
Serveste somonul alaturi de o felie de paine graham, prajita si salata. Poti servi alaturi un pahar de vin alb.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sare kosher iaurt grecesc salata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1557 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013122 (s)