News Flash:

De unde provin, de fapt, crevetii pe care ii cumperi - Chiar e socant

4 Iulie 2017
2659 Vizualizari | 0 Comentarii
Atunci cand stai jos si mananci acea farfurie plina de creveti, de fapt nu stii ca , mananci creveti proveniti sin canalizare.
„… Potrivit unui nou raport independent, industria acvaculturii din China cresc peste si moluste in instalatii, pentru a maximiza productia, generand mari cantitati de deseuri, contaminare a apei si de raspandire a bolilor (Food & Water Watch 2007).” Acest citat a fost luat dintr-un raport privind toxicitatea crevetilor astazi, cercetate si scrise de Craig Weatherby. Dl. Weatherby a declarat, de asemenea, „fermierii de fructe de mare din China incearca sa controleze raspandirea infectiilor, boli si paraziti prin pomparea hranei animalelor cu antibiotice si umplerea apelor cu pesticide si fungicide.”

Industria crevetilor distruge mediul, in special mlastini de mangrove, unde sunt cultivate majoritatea crevetilor toxici. Indonezia, Thailanda sunt, de asemenea, o locatie excelenta pentru aceste ferme de fructe de mare toxice. Creveti pot fi periculosi, daca nu stii unde creveti sunt capturati. Statele Unite ale Americii ,oceanele sunt adesea o sursa mai buna pentru creveti.

Urmatoarele doua citate au fost furnizate de catre Greenpeace cu privire la acest subiect:
„De-a lungul ultimelor decenii agricultura crevetilor a fost un distrugator neobosit de intinderi uriase de linii de coasta tropicale, in special padurile de mangrove. Radacini forestiere mangrove sunt in noroi demolate pentru a face loc pentru fermele de creveti penetrant. Echivalentul de coasta a padurilor tropicale terestre, mangrovele sunt acasa, la o gama diversa incredibil de viata. Acestea sunt motive de reproducere si pepiniere pentru multi pesti, crustacee si alte animale salbatice. Agricultura crevetilor le transforma intr-un cocktail de creveti sterpi si toxici. ”

Citeste si A pus sare pe o felie de lamaie si a inceput sa isi maseze tenul! Rezultatul te va soca!

Pentru a creste cat mai multi creveti posibili si sa mentina populatiile supraaglomerate, cantitati mari de furaje artificiale si aditivi chimici, inclusiv clor, se adauga la acest cocktail distructiv. Malation, paration, paraquat si alte pesticide virulente sunt pulverizate piscine. ”

Grupul de consumatori, rapoarte de Public Citizen, „Povestea crevetilor de crescatorie este, de asemenea, unul pe care consumatorii constienti de sanatate ar trebui sa vrea sa auda pentru ca, daca ar sti mai multe despre ceea ce ar putea fi ascuns in carnea de crevete de crescatorie, ei s-ar putea gandi de doua ori inainte de manca prea mult din ei, sau despre consumul de orice, la toate. ”

Un grup de advocacy a consumatorilor, Food and Watch Apa a spus „Cu milioane de creveti inghesuiti impreuna in iazuri, ruleaza agresiv prin boli, in unele cazuri, destul de grave pentru a ucide iazuri intregi si chiar o tara intreaga industrie, creveti. In medie, o operatiune intensiva de creveti dureaza numai sapte ani inainte de nivelul de poluare si a agentilor patogeni in iaz unde ajunge la un punct in care crevetii nu mai pot supravietui „;
Efectele negative ale consumului de crevete produse industrial pot include leziuni neurologice de la ingerarea de substante chimice, cum ar fi endosulfans, un raspuns alergic la reziduurile de penicilina sau infectia cu un agent patogen rezistent la antibiotice, cum ar fi E. coli. „Acesta este un avertisment de la Food and Watch Apa.

sursa: gandul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

creveti industria acvaculturii radacini forestiere malation paration
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017409 (s)