News Flash:

De gatit acasa: biscuiti florentini

29 Octombrie 2014
1527 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

15 g faina
200 g ciocolata neagra rupta in bucati
45 g unt
60 g coaja de citrice confiata, tocata in bucati mici
60 g zahar demerara
1 lingura smantana grasa pentru frisca
45 g merisoare uscate, tocate
45 g smochine confiate tocate marunt
60 g fulgi migdale
un praf de sare
20 g fistic tocat

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C/ treapta 4 la gaz. Pregateste doua tavi cu hartie de copt cerata si unsa cu putin ulei. Topeste untul cu zaharul, pe foc mediu. Amesteca fulgii de migdale, fisticul si fructele tocate intr-un bol cu faina, pana cand faina este bine distribuita intre ele. Ia de pe foc oala cu zaharul si untul topite si adauga un praf de sare si smantana, apoi amestecul de fructe, migdale si fistic. Incorporeaza-le.

Pune cate o lingura din acest amestec in tavi, intinzand cat mai plat cu putinta, fara sa lasi spatii libere intre bucatile de fructe si migdale. Coace biscuitii timp de 10-12 minute pana cand devin aurii pe toata suprafata. Lasa-i sa se raceasca. Topeste ciocolata la bain-marie si inmoaie in ea, pe rand, baza fiecarui biscuite. Lasa ciocolata sa se intareasca inainte sa pui biscuitii la pastrare intr-un recipient inchis etans.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

biscuiti florentini prajituri retete culinar desert retete italiene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1859 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025940 (s)