News Flash:

De ce sa torni putina bere in compozitia de clatite? Dupa ce o sa afli, doar asa o sa le prepari de acum incolo

29 Aprilie 2017
3149 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente (6 portii):

2 linguri unt
400 ml lapte
3 oua
100 faina
1 varf de cutit sare
50 ml bere
ulei pentru prajit

Citeste si Cea mai tare reteta de clatite cu ciocolata! Sigur n-o sa-ti mai doresti altceva! Se fac imediat!
 
Mod de preparare:
 
Topesti untul si il amesteci cu laptele, faina si sarea pina obtii un aluat omogen si subtire. Il acoperi si il lasi sa stea cel putin 30 de minute la rece.
Apoi adaugi in aluat 50 ml bere pentru a iesi mai pufoase clatitele. Pui ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat) si lasi sa se incinga la foc mediu. Torni apoi aluat cu un polonic mic in tigaie. O inclini ca sa se intinda aluatul pe toata suprafata, apoi il coci 1 minut. Intorci clatita si mai lasi 30 de secunde.
Rastorni clatita pe o farfurie intinsa si o acoperi cu folie. Repeti operatiunea pana se consuma tot aluatul (circa 12 clatite).
Daca umpli clatitele cu dulceata de capsuni, poti adauga in aluat si 1 lingura de zahar.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lapte bere farfurie intinsa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022866 (s)