News Flash:

De ce recomanda doctorii sa bei zilnic o jumatate de pahar de suc de patrunjel

15 Februarie 2018
3844 Vizualizari | 0 Comentarii

Sucul de patrunjel este bun si pentru ameliorarea crampelor specifice sindromului premenstrual, dar si pentru prevenirea afectiunilor oftalmologice precum cataracta sau keratoconjunctivita. Este recomandat consumul a 30-60 ml de suc de patrunjel zilnic pentru a beneficia la maximum de proprietatile sale. Sucul de patrunjel se prepara prin blenduirea frunzelor de patrunjel si adaugarea de apa pe gustul fiecaruia. Este indicat ca sucul sa fie baut imediat dupa preparare. Nu il consumati daca l-ati tinut la frigider mai mult de 5 ore.

Sucul de patrunjel are beneficii si pentru piele. Adaugati mai putina apa in compozitie, pana devine ca o pasta, si aplicati pe fata, lasand 15-20 de minute, dupa care clatiti cu apa calduta. Rezultatul: o piele stralucitoare, fara riduri, fara pistrui.

Patrunjelul - Beneficii pentru sanatate

Consumat crud sau sub forma de infuzie, decoct, patrunjelul este eficient in tratarea edemelor, infectiilor, asteniei, tulburarilor de circulatie sanguina, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei, meteorismului si colicilor abdominale, astmului bronsic, amenoreei si elimina halena (respiratia urat mirositoare). Sub forma de gargara, bai sau spalaturi locale, patrunjelul ajuta la vindecarea plagilor, intepaturilor deinsecte, a conjunctivite, amelioreaza contuziile si pigmentatiile pielii si inlatura durerile dentare.

Patrunjelul contine mai mult fier decat spanacul si mai mult fluor decat orice alt aliment, contribuind astfel la mentinerea unei danturi si a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatura de patrunjel furnizeaza mai multe proteine decat 2 oua, devenind un aliat de nadejde  in curele de slabire, deoarece confera senzatia de satietate.

Frunzele si tulpinile de patrunjel neutralizeaza si ajuta la eliminarea toxinelor din organism si sunt eficiente in toate afectiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugand germenii patogeni si chiar diferite virusuri.

In plus, datorita calitatii sale de excelent antioxidant, patrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, cate 20 ml de suc impreuna cu alte sucuri naturale ajuta foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspat se poate consuma in timpul tratamentului cu citostatice, ajutand la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor si la distrugerea celulelor canceroase.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cataracta keratoconjunctivita pistrui antioxidant
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019303 (s)