News Flash:

De ce nu e recomandat sa consumati apa minerala zilnic. Poate duce la agravarea unor boli

6 Iunie 2019
746 Vizualizari | 0 Comentarii

Apa minerala carbogazoasa este o apa microbiologic pura. In general, aceasta are un continut ridicat de saruri si minerale care nu o recomanda pentru un consum zilnic. Apele minerale nu trebuie considerate produse miraculoase. ”In unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru ca pot contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate in afectiuni precum cele de sange sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizata”, a explicat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Apa minerala are si beneficii. Contine saruri, iar acestea sunt foarte bune pentru rehidratarea organismului mai ales pe timp de vara. In plus potoleste mai repede setea. La fel ca si apa plata, cea minerala nu are calorii si nu ingrasa. Insa, bauturile cu acid, cum este si apa minerala pot avea afecte neplacute asupra stomacului. „Bauturile carbogazoase pot afecta stomacul daca sunt consumate in fiecare zi. Practic, incet si sigur erodeaza stomacul. Apar intai arsurile, dupa care gastrita. Daca durerile sunt ignorate si se consuma in continuare bauturi acidulate atunci se poate ajunge si la ulcer. In plus bauturile acidulate  baloneaza foarte tare. Acest efect neplacut il are si sifonul sau apa minerala“, mai spune medicul internist Florin Tudor.

Apa minerala consumata zilnic afecteaza in timp rinichii. „Bauturile acidulate afecteaza in timp rinichii si puteti face nisip sau chiar pietre. Acest efect il are si apa minerala. Chiar daca nu ingrasa si nu are chimicale cum au sucurile, contine foarte multe saruri. Este dovedit stiintific ca sarurile afecteaza rinichii. De aceea nu este recomandat sa beti doar apa minerala. Consumati si apa plata. De asemenea cand alegeti apa minerala fiti atenti la eticheta. Evitati apa care este imbogatita cu dioxid de carbon si alegeti apa minerala naturala. Recomandat este sa alegeti o apa mai putin acidulata daca o consumati zilnic“, mai spune medicul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa minerala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1866 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020949 (s)