News Flash:

De ce nu e bine sa mancam salata de rosii si castraveti. Pana acum nu s-au stiut motivele

21 Iulie 2017
5114 Vizualizari | 0 Comentarii
Chiar si celor mai carnivori dintre noi ni se face pofta de salata, macar din cand in cand. Mai ales cand da caldura si gratarele se tin lant in fiecare sfarsit de saptamana, iar mersul la iarba verde nu ramane fara urmari si ne face pofta de verdeturi proaspete.
Cu toate acestea, anumiti cercetatori sustin ca cele doua legume nu ar trebui consumate la aceeasi masa.

Iata cateva motive pentru a evita combinatia rosii-castraveti:
1. Castravetii sunt alimente alcaline, iar rosiile – acidifiante. Cand le combinam se formeaza saruri, care precipita si nu pot fi digerate.
2. Castravetii contin ascorbinaza – o enzima care distruge vitamina C.
Este cunoscut faptul ca rosiile sunt foarte bogate in vitamina C, asadar consumand aceasta salata, organismul n-o va putea absorbi, si astfel salata noastra devine inutila.

3. Castravetii combinati cu rosiile formeaza gaze in intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare. In plus, ingreuneaza functionarea normala a ficatului.
In concluzie, ar trebui sa privim mai cu atentie ”banala” salata de rosii si castraveti si sa fim constienti ca alegerile noastre determina daca ceea ce mancam este cu adevarat sanatos sau ajungem sa ne facem mai mult rau crezand ca mancam ceea ce trebuie!

preluat de pe femina
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022699 (s)