News Flash:

De ce nu e bine sa mancam prajit?

3 Martie 2014
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
Alimentele prajite, cum ar fi carnea si ouale, contin anumite substante asociate cu markerii maladiei Alzheimer, care cresc riscul aparitiei dementei senile, au descoperit cercetatorii americani, potrivit Mediafax.

Cercetatorii americani de la Scoala de medicina Mount Sinai din New York au descoperit o legatura intre anumiti compusi chimici regasiti in carnea si ouale prajite, dar si in unele prajituri, biscuiti si produse de patiserie, si unii markeri ai maladiei Alzheimer, informeaza mediafax.ro.

Oamenii de stiinta americani au studiat indeaproape produsii finali de glicozilare avansata (AGE), care se formeaza cand grasimile, proteinele si zaharul sunt tratate termic la temperaturi inalte - acesti produsi fiind regasiti in niveluri inalte in sunca, pizza, carnati si burgeri.

Alimentele prajite, dar si cele preparate pe gratar, sunt daunatoare in aceasta privinta, spre deosebire de alimentele preparate prin fierbere.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajeala efecte nocive
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1482 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023748 (s)