News Flash:

De ce este bine sa mancam castraveti. Ce contraindicatii are leguma despre care se spune ca spala toxinele

20 August 2019
246 Vizualizari | 0 Comentarii

Pulpa si coaja castravetilor reprezinta surse excelente de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, enzime care imbunatatesc digestia, la care se adauga un continut ridicat de saruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu si fier).

Bogat in vitamine si minerale, dar extreme de sarac in calorii, deliciosul castravete este un remediu miraculos in diverse afectiuni. Gratie continutului mare de apa, 95%, este potrivit in cure de slabire, detoxifica organismul, hidrateaza si amelioreaza ulcerul gastric datorita mineralelor.

Continutul ridicat de apa din castraveti va stimula sistemul urinar. O jumatate de cana de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importanta a mentinerii unei diete echilibrate.

Medicii ne sfatuiesc sa consumam castraveti cu tot cu coaja, deoarece in stratul exterior al legumei sunt concentratii importante de vitamine, minerale si fibre alimentare. Castravetii sunt recunoscuti pentru proprietatile antioxidante, care contribuie atat la mentinerea frumusetii pielii, cat si la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi.

“Castravetele este o sursa excelenta de apa. Peste 90% din continutul unui castravete reprezinta apa, ceea ce inseamna ca aceasta leguma contribuie la hidratarea si detoxifierea organismului. Pot fi consumati fara nicio problema si in curele de slabire, deoarece un castravete de marime medie are doar 39 de calorii. Si persoanele care sufera de tensiune arteriala pot consuma cu incredere castraveti. De altfel, este printre putinele legume care nu au contraindicatii majore. Datorita magneziului, potasiului si fibrelor alimentare, castravetii contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea bolilor cardiovasculare”, explica dr. Daniela Stan, medic de familie.

La ce ajuta

Combat greturile matinale. Sunt indicati gravidelor, deoarece sunt un leac impotriva greturilor matinale, specifice lunilor de sarcina. De fiecare data cand senzatia de greata apare, este recomandat consumul catorva felii de castravete proaspat cu tot cu coaja.  

Reduc durerea musculara. Efortul fizic care suprasolicita muschii poate duce la aparitia crampelor si a altor simptome asociate, insa gratie potasiului, castravetele reduce senzatiile de durere si amelioreaza contracturile musculare. De asemenea, este recomandat si pentru mentinerea sanatatii articulatiilor si a oaselor, calciul si magneziul asigurand mineralizarea tesutului.

Reduc durerea musculara. Efortul fizic care suprasolicita muschii poate duce la aparitia crampelor si a altor simptome asociate, insa gratie potasiului, castravetele reduce senzatiile de durere si amelioreaza contracturile musculare. De asemenea, este recomandat si pentru mentinerea sanatatii articulatiilor si a oaselor, calciul si magneziul asigurand mineralizarea tesutului.

Stimuleaza productia de insulina. Consumati in stare proaspata, sub forma de suc sau ca atare, castravetii pot preveni diabetul, deoarece stimuleaza productia de insulina si echilibreaza nivelul glicemiei. Castravetii, atentioneaaza specialistii, nu au efect curativ in caz de diabet, decat daca este vorba despre o forma usoara a acestei afectiuni.

Te scapa de indigestie. Daca urmeaza sa va delectati cu un festin culinar care cuprinde alimente bogate in grasimi saturate si proteine, este recomandat sa aveti pe masa si o salata de castraveti sau un bol cu castraveti feliati. Acestia previn indigestia si alte probleme digestive care ar putea aparea ca urmare a excesului culinar.

Amelioreaza ulcerul gastric. Castravetii au o actiune alcalina, datorita substantelor minerale si neutralizeaza aciditatea gastrica, ceea ce inseamna ca amelioreaza ulcerul gastric.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

castraveti beneficii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1514 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014120 (s)