News Flash:

De ce e bine sa mancam citrice iarna?

20 Decembrie 2013
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
Gustul acrisor al citricelor semnaleaza cea mai buna vitamina C, spun nutritionistii. In plus, acidul citric prezent din belsug in aceste fructe produce schimbari benefice in organism.

Oana Cuzino iti recomanda in emisiunea "Ce se intampla, Doctore?" sa-ti incepi ziua cu un pahar de apa calduta cu zeama de lamaie. Acesta are beneficii imense asupra organismului despre care poti citi mai multe aici.

Una dintre acestea este alcalinizarea mediului intern. Acesta este reprezentat de sange si limfa. Organismul uman se simte bine intr-un mediu usor alcalin. Acesta este afectat de produsele procesate, excesul de carne, dar si de poluantii din aer.

Organismul stie sa transforme acidul citric in saruri ale acidului citric cu efect alcalinizant. Cel mai bun efect se observa la populatiile mediteraneene care sunt extrem de longevive. Citricele fac parte din dieta lor zilnica, alaturi de peste si legume.

Sfatul nutritionistilor: consuma pana la jumatate de kilogram de citrice diferite in fiecare zi. Alaturi de acestea, varza, cartofii, merele si perele produc un efect puternic de alcalinizare in interiorul organismului.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oana cuzino vitamina c
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023125 (s)