News Flash:

De ce e bine sa mananci migdale cat mai des?

17 Octombrie 2018
1121 Vizualizari | 0 Comentarii

Migdale si beneficiile consumului de migdale. Aveti probleme cu insomnia? Puteti rezolva problema intr-un mod simplu si gustos. Serviti inainte de culcare 50 grame migdale sau caju. Acesti samburi sunt bogati in triptofan si magneziu si ajuta la relaxarea musculaturii si a sistemului nervos. Triptofanul actioneaza ca un antidepresiv. 15-20 de samburi de migdale pe zi reprezinta cantitatea optima de care ai nevoie. Interdictie au doar persoanele cu pietre la rinichi si cele cu disfunctii biliare.

Aroma migdalelor este binevenita in orice prajitura. Dar gustosul sambure are multe alte calitati, pe care medicina naturista le foloseste din plin. De exemplu, protejeaza inima si creierul, stimuleaza imunitatea si furnizeaza energie cand esti obosit si stresat. Lista compusilor care dau o valoare nutritionala exceptionala migdalelor este foarte bogata: vitamina E, vitamine din complexul B, Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre.

20 de migdale, circa 40 grame, consumate zilnic, acopera 12% din necesarul de proteine al organismului si 35% din cel de vitamina E, antioxidantul care previne cancerul. In plus, aceeasi cantitate de migdale contine echivalentul de calciu al unui sfert de ceasca de lapte. 60 ml de ulei de migdale dulci, dimineata, pe stomacul gol, este un leac util impotriva constipatiei.

In cazul diabeticilor, se recomanda inlocuirea cafelei naturale cu migdale dulci prajite si macinate, acestea putand fi folosite si pentru sporirea valorii nutritive a mancarurilor, prin adaugarea in ciorbe sau supe. Daca aveti migrene, aplicati pe tample cataplasme din migdale amare pisate, iar in stari de nervozitate se poate consuma pulberea acestor samburi, adaugata la supe de legume.

Si nu in ultimul rand, migdalele ne dau si… lapte. Laptele de migdale este solutia ideala pentru cei cu intoleranta la lactoza, pentru raw-vegani sau pentru cei care vor sa incerce ceva nou. Cum se prepara acest lapte delicios: lasati migdalele in apa peste noapte, iar dimineata puneti-le in blender, cu apa plata si mixati. Apoi ajutati-va de un tifon si strecurati laptele de coji. Aceste coji pot constitui un blat excelent pentru prajituri vegane.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020115 (s)