News Flash:

De ce ai nevoie pentru tochitura cu mamaliga

18 Iulie 2019
475 Vizualizari | 0 Comentarii

Este imposibil sa refuzi o portie de tochitura cu mamaliga. Iar doamna Laura Maria Din ne-a trimis reteta ei preferata. De ce ai nevoie pentru tochitura cu mamaliga:

  • 350 g carne de porc semiafumata
  • 400 g carne de porc proaspata
  • 2 carnati semiafumati
  • 2 carnati de casa
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 2 linguri rosii tocate in bulion
  • boia iute
  • cimbru proaspat
  • foi de dafin
  • sare
  • piper

Pentru mamaliga:

  • apa
  • malai
  • sare
  • branza de capra

Cum se prepara tochitura:

Intr-un vas pui pe foc apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, adaugi malaiul si amesteci sa nu se formeze cocoloase, apoi lasi cateva minute pana fierbe. La sfarsit, adaugi branza rasa de capra si amesteci. O torni pe o farfurie intinsa. Tai cubulete carnea si carnatii, toci ceapa si tai marunt ardeiul. Pui ulei intr-o cratita, rumenesti carnea, apoi adaugi carnatii si carnea semiafumata. Torni putina apa, din cand in cand, sa nu se afume, si lasi pe foc 20 minute, dupa care adaugi vinul. Separat, calesti ceapa cu ardeiul, adaugi rosiile, boiaua, sare, piper, cimbrul tocat si foile de dafin. Lasi cateva minute pe foc, apoi le pui peste carne. Amesteci si torni apa, atat cat sa le acopere. Mai tii pe foc 15–20 minute. Servesti tochitura alaturi de mamaliga si un ou prajit.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tochitura mamaliga reteta tochitura tochitura carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1625 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014095 (s)